… en onderhoud

Laat Tuinmaaien.nl uw gazon onderhouden!

Gazon onderhoud

Voordat het maaiseizoen begint is het goed om het gazon te verticuteren. De beste tijd hiervoor is maart-april-mei, wanneer het gras begint te groeien.

Verticuteren is het uitkammen van het gazon waarbij mos en plantjes tussen het gras verwijderd worden die zich als een vilt laag in het gazon ontwikkelen. Door het verticuteren krijgt het gras weer licht en zuurstof.

Verticuteren is tijdrovend en arbeidsintensief, bovendien bezit niet iedereen een verticuteermachine, laat daarom een hovenier uw gazon verticuteren.

Tuinmaaien.nl - verticuteren
Na het verticuteren de dode grasresten en onkruid afharken.

Aansluitend het verticuteren adviseren we om het gazon de eerste bemesting van het seizoen te geven in de vorm van koemestkorrels en zo nodig het gazon door te zaaien. Met een machine planten we extra zaad in de bodem om het gazon te verjongen of kale plekken te dichten.

Ook voor overige tuinwerkzaamheden…

Om de drainage in de grasmat te verbeteren of de wortelgroei te stimuleren door meer zuurstof te bieden, is het raadzaam om met een mestvork of prikrol de bodem te beluchten.

Zie onze pagina ‘Gazontips’ voor een goed onderhouden gazon. Uiteraard zijn onze tuinmannen u graag behulpzaam bij uw gazondonderhoud.

Gazon aanleg

U heeft nog geen gazon in uw tuin of u wilt het gras vervangen? De hoveniers van Tuinmaaien.nl kunnen uw gazon of weiland aanleggen of renoveren. Het gehele proces van grondbewerking, inzaaien of zoden leggen tot het bemesten van het nieuwe gras kunnen wij voor u op een professionele wijze uitvoeren.

Afvoer groenafval 

Het opgevangen gras storten we op uw composthoop. U kunt ervoor kiezen om, tegen betaling, het opgevangen gras en eventueel overig tuinafval door ons af te laten voeren.

VRAAG OFFERTE AAN