Onze aanpak

De wijze waarop wij uw tuin maaien

Wij maaien met passie

Onze tuinmannen, met groene vingers en passie voor de natuur, werken graag in het groen. Wij maaien met plezier uw gazon en dat zie je terug in het resultaat. We gebruiken hiervoor professionele grasmaaiers en machines. Voor iedere tuin; groot of klein, hebben wij een geschikte machine en passende manier van werken.

Aanmelden van uw gazon is zeer eenvoudig

U kunt vrijblijvend en eenvoudig uw gazon aanmelden voor onze werkzaamheden.
Maak een schatting van het te bewerken oppervlak en vul het offerteformulier in.
Indien nodig vragen we om foto’s of komen we kijken voor we een offerte maken.
Nadien ontvangt u van ons per e-mail een prijsopgave.

VRAAG OFFERTE AAN

Specialistisch werk

Als we met onze werkzaamheden beginnen, maaien we eerst met een trimmer of bosmaaier de hoeken of randen waar een conventionele grasmaaier moeilijk bij kan. Het afgesneden gras wordt daarna door de grasmaaier versnipperd of opgevangen. Afhankelijk van de grootte en het type grasoppervlak bepalen we de te gebruiken maaimachine. Onze goed onderhouden machines zijn voorzien van scherp geslepen snijmessen en draaien met het juiste toerental om slagschade te voorkomen.

Als u geregeld door Tuinmaaien.nl uw gazon laat maaien, snijden we met een graskantenmachine de randen van uw gazon, zodat de vorm strak en duidelijk blijft.

We zorgen ervoor dat de grasresten van uw terras of tuinpad worden weggeblazen zodat alles er netjes en verzorgd uitziet.

Gras opvangen of mulchen

Tot een oppervlakte van 500 m² vangen wij eventueel het gras op. Grotere oppervlakten of weilanden worden met machines zonder grasopvang gedaan. Het gras wordt in kleine stukjes over het gemaaide gras verspreid. Mulchen behoort ook tot de mogelijkheid. Dit is een techniek waarbij versnipperd gemaaid gras in het gazon wordt gedrukt door de luchtstroom die door de messen wordt gegenereerd.

Tuinmaaien.nl - loopmaaier 76 cm
Met onze grote loopmaaier van 76 cm vangen we tot 500 m² het gemaaide gras op.

Afvoer groenafval 

Het opgevangen gras storten we op uw composthoop. U kunt ervoor kiezen om het opgevangen gras en eventueel overig tuinafval door ons tegen betaling af te laten voeren.